счетоводна къща

Счетоводна къща или счетоводител на трудов договор – каква е разликата?

Повечето компании се борят да решат дали да наемат счетоводител на трудов договор или да доверят своите финанси на счетоводна къща. И няма съмнение, че това е трудно решение. Има различни разходи за претегляне, да не говорим за нивото на обслужване, което смятате, че ще ви е необходимо.

Въпреки че никой не може да вземе решение вместо вас, добре е да знаете какви са основните разлики между счетоводна къща и щатен счетоводител. Ето няколко неща, които трябва да знаете, преди да вземете решение, коя опция може да е най-подходяща за вас:

Разходи

Ще има разлика в разходите между наемането на един счетоводител и използването на услугите на счетоводна къща. На първо място, ако наемете служител, ще трябва да вземете предвид обезщетения, бонуси, разходи за възнаграждение, средства за специализирани обучения и годишни увеличения на възнаграждението. От друга страна, ако наемете счетоводна къща, ще плащате за услугите, от които се нуждаете. Вие моментално получавате висококвалифицирано обслужване от опитни и обучени експерти.

Обслужване

Помислете за точно какво съдействие ви е необходимо, що се отнася до вашите финанси. Ако се нуждаете от базови услуги, които са ясни и имате счетоводители, специализирани във вашата индустрия, те вероятно ще ви свършат страхотна работа, но знайте, че те са малко по-ограничени от услугите, които ще ви предложи счетодовната къща.

Когато решите счетоводна къща да работи с финансите на вашия бизнес, ще имате цял екип от счетоводители с различни специализации и области на експертиза, които могат да ви бъдат полезни, когато имате по-задълбочени въпроси или търсите уникална услуга или одит. Наемайки само един счетоводител, вие се отказвате от опита на цяла компания на една ръка разстояние.

Достъпност

Режийните разходи са друг разход, който трябва да имате предвид. При наемането на вътрешен счетоводител ще трябва да закупите оборудване и счетоводен софтуер, за да се грижите за вашите финанси, което добавя разходи към общия ви счетоводен и финансов бюджет. Счетоводната къща, която използва този вид програми всеки ден, вече ще работи с най-високотехнологичното и най-модерно оборудване на пазара. Ще получавате пълна подкрепа със счетоводни услуги с помощта на модерни информационни системи и утвърдени стандарти на работа.

Ефективност

В зависимост от финансовата подкрепа, от която се нуждаете, добре е да знаете, че вероятно ще има моменти, в които вашият счетоводител няма да има много работа. Необходимо е да планирате задачите им всеки ден, за да изполвате капацитета на служителя ефективно. Ето защо много компании от малкия и среден бизнес избират да се доверят на счетоводна къща. Плащате само услугите, от които се нуждаете, а не целогодишна заплата. За много компании този фиксиран размер на заплащане на таксите е много по-рентабилен.

Бъдеще

Независимо дали разширявате или рационализирате процесите си, почти няма бизнес, който да е в застой в продължение на години. Имате нужда от счетоводител или счетоводна къща, която може да се съобрази с растежа на вашия бизнес с течение на времето. Ако изберете вътрешен счетоводител, ще искате да изберете такъв, който да се справя с допълнителни задачи и финансови услуги, докато вашата компания расте. Ако търсите счетоводна къща, ще искате да изберете такава с опитни и обучени експерти, която да се справи с всичко, което вашата разрастваща се индустрия трябва да й повери. Обикновено е по-лесно да работите със счетоводна къща, защото те имат повече служители, които са специализирани във вашата индустрия. Но това не означава, че вътрешният счетоводител също не може да се справи с растежа ви. Който и вариант да изберете, уверете се, че е мащабируем и може да се приспособи към растежа на вашата компания.

Доверие

Някои бизнеси избират вътрешен счетоводител, защото смятат, че ще спестят разходи. Други избират счетоводна къща, защото знаят, че те имат опит с професионални счетоводители зад гърба си, а доверието е от първостепенно значение.

Счетоводството е важна част от развитието на всеки бизнес  и дава възможност навреме и правилно да организирате средствата, с които разполагате. Само бизнес, който започва с коректно счетоводно обслужване и добра счетводна отчетност има шанс да бъде успешен и да устои на конкуренцията.

Ако сте решили, че счетоводната къща е най-добрият вариант за вашите финанси, не забравяйте да се свържете с професионалистите в SIS Group. Ценим дългосрочните, лоялни и точни отношения с вас, спазвайки пълна конфиденциалност при обработване на документите и защита на интересите ви.

Гордеем се, че предлагаме на нашите клиенти персонализирани услуги за малки и средни компании. Обадете се в нашия офис на телефон 0700 1111 4 или се свържете с нас онлайн на имейл office@sisgroup.bg.

В стремежа си винаги да предлагаме най-иновативните и интелигентни решения за нашите клиенти, ние подбрахме екип от ИТ специалисти, работещи с акцент върху виртуализация и облачни услуги. Нашият амбициозен екип има експертиза в сървърните решения от висок клас, VoIP телефонни централи, корпоративни мрежи, защитни стени, както в инсталацията, така и в настройката и поддръжка им.