счетоводна къща

Счетоводна къща или счетоводител на трудов договор – каква е разликата?

Повечето компании се борят да решат дали да наемат счетоводител на трудов договор или да доверят своите финанси на счетоводна къща. И няма съмнение, че това е трудно решение. Има различни разходи за претегляне, да не говорим за нивото на обслужване, което смятате, че ще ви е необходимо.

Въпреки че никой не може да вземе решение вместо вас, добре е да знаете какви са основните разлики между счетоводна къща и щатен счетоводител. Ето няколко неща, които трябва да знаете, преди да вземете решение, коя опция може да е най-подходяща за вас:

Expenses

There will be a difference in costs between hiring an accountant and using the services of an accounting firm. First of all, if you hire an employee, you will have to take into account benefits, bonuses, salary costs, funds for specialized training and annual salary increases. On the other hand, if you rent an accounting firm, you will pay for the services you need. You instantly receive highly qualified service from experienced and trained experts.

Service

Помислете за точно какво съдействие ви е необходимо, що се отнася до вашите финанси. Ако се нуждаете от базови услуги, които са ясни и имате счетоводители, специализирани във вашата индустрия, те вероятно ще ви свършат страхотна работа, но знайте, че те са малко по-ограничени от услугите, които ще ви предложи счетодовната къща.

When you decide an accounting firm to work with the finances of your business, you will have a whole team of accountants with different specializations and areas of expertise that can be useful to you when you have more in-depth questions or are looking for a unique service or audit. By hiring just one accountant, you are giving up the experience of an entire company at your fingertips.

Accessibility

Режийните разходи са друг разход, който трябва да имате предвид. При наемането на вътрешен счетоводител ще трябва да закупите оборудване и счетоводен софтуер, за да се грижите за вашите финанси, което добавя разходи към общия ви счетоводен и финансов бюджет. Счетоводната къща, която използва този вид програми всеки ден, вече ще работи с най-високотехнологичното и най-модерно оборудване на пазара. Ще получавате пълна подкрепа със счетоводни услуги с помощта на модерни информационни системи и утвърдени стандарти на работа.

Efficiency

В зависимост от финансовата подкрепа, от която се нуждаете, добре е да знаете, че вероятно ще има моменти, в които вашият счетоводител няма да има много работа. Необходимо е да планирате задачите им всеки ден, за да изполвате капацитета на служителя ефективно. Ето защо много компании от малкия и среден бизнес избират да се доверят на счетоводна къща. Плащате само услугите, от които се нуждаете, а не целогодишна заплата. За много компании този фиксиран размер на заплащане на таксите е много по-рентабилен.

Future

Независимо дали разширявате или рационализирате процесите си, почти няма бизнес, който да е в застой в продължение на години. Имате нужда от счетоводител или счетоводна къща, която може да се съобрази с растежа на вашия бизнес с течение на времето. Ако изберете вътрешен счетоводител, ще искате да изберете такъв, който да се справя с допълнителни задачи и финансови услуги, докато вашата компания расте. Ако търсите счетоводна къща, ще искате да изберете такава с опитни и обучени експерти, която да се справи с всичко, което вашата разрастваща се индустрия трябва да й повери. Обикновено е по-лесно да работите със счетоводна къща, защото те имат повече служители, които са специализирани във вашата индустрия. Но това не означава, че вътрешният счетоводител също не може да се справи с растежа ви. Който и вариант да изберете, уверете се, че е мащабируем и може да се приспособи към растежа на вашата компания.

Доверие

Някои бизнеси избират вътрешен счетоводител, защото смятат, че ще спестят разходи. Други избират счетоводна къща, защото знаят, че те имат опит с професионални счетоводители зад гърба си, а доверието е от първостепенно значение.

Счетоводството е важна част от развитието на всеки бизнес  и дава възможност навреме и правилно да организирате средствата, с които разполагате. Само бизнес, който започва с коректно счетоводно обслужване и добра счетводна отчетност има шанс да бъде успешен и да устои на конкуренцията.

Ако сте решили, че счетоводната къща е най-добрият вариант за вашите финанси, не забравяйте да се свържете с професионалистите в SIS Group. Ценим дългосрочните, лоялни и точни отношения с вас, спазвайки пълна конфиденциалност при обработване на документите и защита на интересите ви.

Гордеем се, че предлагаме на нашите клиенти персонализирани услуги за малки и средни компании. Обадете се в нашия офис на телефон 0700 1111 4 или се свържете с нас онлайн на имейл office@sisgroup.bg.

In our pursuit to provide the most innovative and intelligent solutions for our clients, we have selected a team of IT specialists, who work with a focus on virtualization and cloud services. Our ambitious team has high class expertise not only in server solutions, VoIP PBXs, corporate networks and firewalls, but also in their installation, as well as their settings, and their technical support.